Zinloos geweld, stop ermee

Zinloos geweld, stop ermee. Je lost er niks meer op

Onder zinloos geweld vallen vele dingen zoals, iemand pesten, iemand slaan of schoppen, discriminatie, ruzie zoeken en bedreigen van mensen. Maar wat is nou zinloos geweld. Zinloos geweld is een geweldmisdrijf dat word gebruikt bij iets wat niet nodig is.  gevolgen kunnen groot zijn. Helaas zijn er in Nederland meerdere zaken bekend over mensen die slachtoffer zijn geworden van zinloos geweld met de dood ter gevolgen van het geweld.

Zinloos geweld kent meerdere vormen bijvoorbeeld in een relationele sfeer, ook bekent al huishoudelijk geweld. Net als vele mensen die slachtoffer zijn van huishoudelijke geweld zijn deze mensen onschuldig. Zij waren op het verkeerde moment op de verkeerde plek, een kleine verkeers- ruzie bijvoorbeeld. Naast zinloos geweld is er een vorm van zinvol geweld denk aan militairen die vecht voor bescherming.

Waarom word zinloos geweld gebruikt

 • Drugs gebruik
 • alcohol gebruik
 • psychische problemen
 • stoer doen voor vrienden
 • niet om kunnen gaan met kritiek

Slachtoffers van zinloos geweld:

 1. Rene Steegmans
 2. Richard Nieuwenhuizen
 3. Joes Kloppenburg
 4. Kerwin Duinmeijer
 5. Meindert Tjoelker
 6. Froukje Schuiltmaker
 7. Marianne Roza

Je hebt ze vast wel eens gezien de stoeptegel met daarom een rode lieveheersbeestje met zwarte stippen. Dit is de teken tegen zinloos geweld, om mensen bewust te maken dat dit echt zinloos is en met praten je veel verder komt om je doel te bereiken. Veel mensen zijn bang om in te gijpen wanneer ze hier getuigen van zijn. Wat je kan doen als je in zo’n situatie zit.

 • Bel het noodnummer
 • Haal versterking of moedig andere omstanders aan je te helpen
 • Verleen eerste hulp wanneer je over een diploma van hebt
 • Vertel de politie hoe het is gebeurt
 • Signalement van de dader mocht deze gevlucht zijn

Joes Kloppenburg

Joes is het boegbeeld van zinloos geweld. Hij werd in 1996 doodgeslagen nadat hij op kwam voor een jongen die bewusteloos was geslagen door een Richard L. Zijn laatste woorden waren Kappen nou!. De dader Richard L heeft die zelfde avond meerder mensen geslagen en onderuit geschopt. Richard L deed aan vechtsport en heeft hem een fatale trap tegen het hoofd. Yiannis de man die bewusteloos werd geslagen heeft zeker anderhalf jaar nodig gehad om van zijn tintelende vingers af te komen. Zijn gevoel van veiligheid op staat is lang weg geweest. En vele therapie sessies heeft hoe moeten ondergaan

 

Kerwin Duinmeijer

Hij was pas 15 jaar ernstig gewond raakte door Nico Bodemeijer een Skinhead, helaas is hij later in het ziekenhuis overleden aan zijn verwondingen. Het toedracht van het incident was racisme door racistische taal te gebruikt. Er waren 2 daders waar een 3 de dader bij is gekomen en hem uiteindelijk neer gestoken. Wij is helaas niet meteen naar het ziekenhuis gekunnen omdat de eerste taxichauffeur zou hebben geweigerd hem mee te nemen de volgende taxi heeft een ambulance gebeld en eerste hulp verleend. Door een slagaderlijke bloeding en in zijn lever is geraakt is hij helaas doodgebloed.

Froukje Schuitmaker en Marianne Roza

Zij zijn slachtoffers geworden door zinloos geweld in een Cafe, Beide zijn geraakt door een kogel, die vanaf kwam van een persoon die buiten het cafe stond. Hij heeft in totaal 12 kogels afgevuurd. Roze is ter plekken overleden. Schuitmaker is overgeplaatst naar een ziekenhuis waar zij later is komen te overlijden, Zij is nooit uit haar coma ontwaakt. Een derde meisje is geraakt er was ernstig gewond haar naam is Inge van Boxtel

Meindert Tjoelker

Meindert was zijn fatale avond in het centrum van Leeuwarden met wat vrienden. Rond half 3 in de nacht besloten hij en zijn vrienden naar huis te gaan in een aangeschoten toestand. Wanneer zij langs de grachten lopen zien zij mannen fietsen in het water gooien en Meijndert spreekt de mannen hierop aan, hierdoor ontslaat een woorden wisseling waarbij klappen zouden zijn uitgedeeld. Meindert kwam ten val en kreeg nog een trap, hij had geen mogelijkheid om overeind te komen en bleef liggen. Die laatste trap is hem fataal geworden.