Heb ik een seksverslaving?

Seksverslaving

Iedereen heeft wel eens een keer zin in seks, maar als u er dagelijks mee bezig bent dan kan het er op duiden dat u inderdaad een seksverslaving hebt. Bent u dagelijks bezig met seks en belast het u in uw dagelijkse routine? Dan is het aan te raden om hulp te gaan zoeken voor uw verslaving.

Als u veel bezig bent met seks dan hoeft u uiteraard niet meteen een seksverslaving hebben of direct verslaafd zijn. Het gaat er juist om dat u er met mate controle over heeft. Er wordt wel gesproken van een seksverslaving als het onaangenaam wordt ervaren en als het uw dagelijkse bezigheden belemmert. Het is vaak een vorm van gedrag die aangeleerd is waarbij het helpt om met bepaalde spanningen en gevoelens om te gaan.

Hoe kan je een seksverslaving herkennen?

Een seksverslaving kunt op op verschillen manieren herkennen. Voorbeelden van herkenning zijn:

  • Behoefte aan lichamelijke ontlading.
  • Geen controle hebben om te stoppen.
  • Een ander hulpmiddel gebruiken om andere gevoelens te voelen.
  • Schaamtegevoel
  • Een dagelijks patroon om uw behoefte te voorzien.
  • Het belemmert je werk, thuissituatie of studie.

Met wat voor belemmeringen krijgt u te maken?

seksverslavingDoor de verslaving kunt u met verschillende belemmeringen te maken krijgen. U kunt daardoor emotioneel verdoofd worden hierdoor kunt u onprettige emoties onopvallend ervaren, hierom leidt het meteen naar de behoefte van een seksuele handeling. Door deze belemmering kan het zijn dat u schaamte en schuld bij uzelf voelt en dat u zichzelf liever afzondert. Op den duur verliest u uw partner, familie en vrienden doordat de drang naar seksuele verlangens uw leven helemaal beheerst. Om geld uit te geven om uw seksuele behoeftes te voorzien kunt u in de financiële problemen komen. U kunt in een depressie raken. Tevens kunt u ook gezondheidsklachten krijgen, dit door bijvoorbeeld onveilige seks te hebben. Vandaar is het van cruciaal belang dat u een seksverslaving serieus neemt en direct hulp bij gaat zoeken.

Ook uw naaste kunnen belemmering ervaren door uw verslaving. Grotendeels voor de partners van de verslaafden kunnen het erg moeilijk ervaren. De verslaving neemt volledige controle over uw leven waardoor relaties hierdoor kapot kunnen gaan. Het is belangrijk om meteen aan de bel te trekken als dit van toepassing is.

Voordelen van het behandelen van uw verslaving?

Psyche klachten kunnen vergezeld zijn samen met de seksverslaving. Deze klachten worden pas afgenomen wanneer u geen verslaving meer heeft. Daaruit kunt u zien dat de band met uw contacten langzamerhand weer goed word opgebouwd. De schaamte die u met uzelf meedraagt zal afnemen en u zult u weer zelfverzekerder voelen. Uw thuissituatie, werk of studie zal weer goed worden opgepakt, doordat u weer controle heeft op uw dagelijkse leven. Als u andere middelen gebruikte om uw behoefte te kunnen voorzien, dan zal dit ook afnemen. U zult weer controle krijgen op uw leven en deze aandoening zal geen belemmering meer zijn in uw dagelijkse leven.