Stoppen met Heroïne gebruik

Heroïne 

Stoppen met Heroïne gebruik. Hieronder kun je alle informatie vinden over heroïne en het gebruik hiervan.

De grondstof van heroïne is een natuurlijk product, en kan je vinden in een papaverplant (klaproos). In de papaverplant zit een onrijpe zaaddoos waar melksap inzit, deze melksap word vervolgens ingedroogd en daardoor ontstaat er ruwe opium. Van deze ruwe opium kan een chemisch proces heroïne gemaakt worden. Er bestaat geen pure heroïne, deze drug is vaak versneden met cafeïne en paracetamol. De drugsdealers versnijden vaak hun heroïne om hun winst te vergroten ook weleens met bakpoeder, meel, wasmiddel, enz.. Heroïne bestaat alleen maar in een poedervorm en heeft een bruine kleur. Vandaar dat ze heroïne in straattaal bruin noemen. Heroïne is ten strengst verboden, produceren, verhandelen, of in bezit hebben van het middel is verboden en strafbaar.

Dit is een zeer verslaafd goedje zowel lichamelijk als geestelijk verlang je meteen naar meer, en maakt je helemaal kapot.

Heroïne word op meerdere manieren gebruikt je kan het injecteren of chinezen (inademen) Soms word het in een sigaret gerookt en heel soms gesnoven.

  • Bij injecteren word de heroïne vermengt met water daardoor word het een vloeistof, die je rechtstreeks met een injectie in je aderen kunt spuiten (meestal in de arm).
  • Bij chinezen word de heroïne als poedervorm op aluminiumfolie gelegd en met een aansteker verhit. De damp die daar afkomt word dan ingeademd.

De effecten zijn voor iedereen anders, bij de eerste keren dat het gebruikt word  kan men last krijgen van hoofdpijn, duizeligheid en misselijkheid. Na meerdere keren gebruiken krijgen de verdovende en pijnstillende effecten de controle over je lichaam.

De lichamelijke effecten van heroïne gebruik:

  1. Ademhaling vertraagd.
  2. Hartslag gaat omhoog (infectie van het hartzakje of hartkleppen).
  3. Lichaamstemperatuur gaat omlaag.
  4. Pupillen worden heel klein.
  5. Eetlust en seksuele behoeftes nemen af.
  6. Moeilijker kunnen plassen en poepen.
  7. Longen lever nieren of hersenenschade .
  8. Abcessen

De geestelijke effecten van heroïne gebruik.

  1. Zeer euforisch ( gelukkig, vreedzaam, voldaan gevoel) en warm gevoel.
  2. Gevoelens als angst, pijn en verdriet verdwijnen grotendeels.
  3. Ontspannen en rustig relax gevoel.
  4. Sluimerige, dromerige, verdoofde toestand.

Korte termijn risico’s 

  • Ontstekingen door onveilig en onhygiënisch gebruik kunnen er ontstekingen ontstaan in het lichaam. Doordat de pijngrens word onderdrukt door de heroïne zal een verslaafde dit niet eens merken. Het kan er uiteindelijk voor zorgen dat een ledemaat arm of been gedeeltelijk of zelfs helemaal verwijdert moet worden om verdere verspreiding van de ontsteking tegen te gaan.
  • Overdragen van ziektes. De grootste oorzaak hiervan is het delen van injectienaalden, onhygiënisch en onveilig gebruik. Ziektes zoals hepatitis B en C of het HIV virus.
  • Overdosis. Wanneer er een te hoge dosis heroïne word gebruikt kan de ademhaling zo vertraagd worden en hieraan overlijden. Een overdosis kan meerdere oorzaken hebben: Pure zuivere heroïne, of door combinatie met andere middelen, dezelfde dosis als voorheen nadat er een tijd gestopt is.
  • Stemmingswisselingen.  Op het moment dat de effecten (van het gebruik) afnemen word de gebruiker vaak geïrriteerd, prikkelbaar, onverschillig en depressief.

Lange termijn risico’s 

  • Ontstekingen, overdragen van ziektes,overdosis. Hier ook weer de eerdere genoemde korte termijn risico’s.
  • Bijverschijnselen. Ondervoeding, slecht gebit, slechte huid, abcessen.
  • Financiële problemen. Als gevolg van dagelijks heroïne gebruik.
  • Geïsoleerd raken. Van de maatschappij, familie en vrienden.
  • Uitstel van de menstruatiecyclus. of zelfs geen menstruatie meer.

De ontwenningsverschijnselen van heroïne: Zijn zeer heftig en krijg je al vrij snel na de laatste inname.

  • Een intens verlangen naar meer meer meer.
  • Rusteloosheid, slapeloosheid.
  • Bot en spierpijn.
  • Diarree.
  • Misselijk voelen, overgeven.
  • Koude rillingen met kippenvel.
  • Spasme (schoppende beweging).

 

Een heroïne verslaving kan niet worden gestopt zonder hulp, en ook niet op de een of andere dag als je acuut zou stoppen kan het zelfs dodelijk zijn. De beste manier is via een kliniek met medicatie begeleid afbouwen. Werken aan de ontwenningsverschijnselen dat je lichaam het kan afbouwen om de schadelijke verslavende stoffen uiteindelijk  niet meer nodig te hebben.