Hoe kan je het beste stoppen met blowen.

Hoe kan je het beste stoppen met blowen. Blowen wie kent het tegenwoordig nou niet? hier kan je veel informatie op doen over wat het inhoud en wat het met je kan doen. De volgende punten zullen in dit artikel besproken worden.

 1. Wat is blowen en welke vormen zijn er.
 2. gedoogbeleid van Nederland.
 3. Waarom raken mensen verslaafd aan blowen.
 4. Symptomen van een verslaving.
 5. Risico groepen.
 6. Hoe kan je het beste stoppen met blowen.

Wat is blowen en welke vormen zijn er:

Blowen is een vorm van roken maar dan met softdrugs namelijk cannabis, Cannabis word ook wel hennep genoemd omdat het afkomstig is van een hennepplant.
De namen zoals Marihuana, Wiet en Hasj zijn onder de jongeren en ouders steeds meer bekend. Onder de jongeren word het gezien als stoer als je doet blowen maar dit kan serieuze gevolgen hebben. Je kunt er namelijk ook verslaafd raken aan blowen.
In sommige gevallen blowen mensen met een bepaald ziekte beeld, dit is een medicinale wiet en is daarom minder krachtig. De kans op verslaving is om deze reden ook minder dan met gewone sterke Wiet, Hasj. Cannabis kan buiten blowen (roken) ook ingenomen worden. Cannabis word dan verwerkt in voedsel denk aan cake en andere zoetwaren.

Gedoogbeleid van Nederland:

Het gebruik van Cannabis valt hier in Nederland onder een gedoogbeleid en is daarom legaal en via coffeeshops te verkrijgen. Wat houd dit eigenlijk in voor mensen die  blowen maar ook voor de coffeshops. Denk aan iets heel simpels zoals

 • Geen verkoop aan minderjarige ook als minderjarige mag je niet binnen komen.
 • Hoeveelheid wat je mag kopen is 5 gram, meer is niet toegestaan.
 • Er word alleen softdrugs verkocht, geen verkoop en nuttigen van harddrugs of alcohol.

Voor de coffeshops geld er ook een inkoop beleid, zij mogen niet meer dan 500 gram op voorraad hebben. Ook moeten zij er zorg voor dragen dat er geen overlast is in en rondom de coffeshop. Mochten de shops zich hier niet aan houden kan de shops worden gesloten.

Waarom raken mensen verslaafd aan blowen:

stoppen met blowen

Veel mensen die blowen ervaren het zelfde een lekker ontspannen gevoel geen ruimte voor stress, je word er vrolijk en lacherig van. Mensen die last hebben van ADHD kunnen zich vaker beter concentreren .Omdat veel mensen dit al prettig ervaren hebben ze vaker de neiging om te gaan blowen. Cannabis werkt op je hersenen door de werkzame stof Delta-9-tetrahydrocannabinol beter bent in de volksmond als THC Door het blowen neem je deze werkzame stof op in de bloed via de longen wat logisch is omdat je het inhaleert, wat eenmaal in het bloed zit komt ook bij de hersenen terecht vandaar dat het een geestelijke verslaving is.

Symptomen van een verslaving:

Hieronder vind je de aantal symptomen die je kan hebben als je lijd aan een blow verslaving. Het is van belang dat je bij deze verschijnselen gaat stoppen met blowen.

 1. Steeds sneller er vaker per dag behoefte hebt aan blowen.
 2. Last hebt van geheugen verlies.
 3. Stemmingswisselingen hebt.
 4. Je bent prikkelbaar en kan je minder goed concentreren.
 5. Nerveus, angstig, paniekerig word.
 6. Je voelt je vaak somber of erger nog depressief voelen.
 7. Slapen zonder blowen lukt slecht of niet meer.
 8. Je sociale contacten op een laag pitje zet
 9. Liegen over het gebruik.
 10. Geldproblemen krijgt door het vaker kopen van Wiet.

Risico groepen:

Welke mensen zijn kwetsbaar voor een blow verslaving. Veel jongeren die zich zelf niet goed kunnen uiten of bij een groep willen horen De hersenen van jongeren zijn gevoeliger voor de negatieve effecten van blowen. Mensen die lijden onder psychische klachten, dit omdat de klachten door blowen onderdrukt worden en meer ontspannen voelen.

Hoe kan je het beste stoppen met blowen:

Voor iedereen werkt een andere aanpak, voor veel gevallen is het de beste aanpak om geen Cannabis meer te kopen. Dit is makkelijker gezegd dan gedaan. Daarom is het fijn al je je naaste mensen kenbaar maakt dat je een verslaving hebt en wil stoppen met blowen. Je zou naar de dokter kunnen gaan mocht je depressieve klachten hebben. De dokter kan over je probleem met je praten. Mochten de depressieve klachten dieper liggen kan de dokter je doorverwijzen naar een psycholoog die hierin gespecialiseerd is. Maak een schema wanneer je blowt en hoe je gevoel is voor je gaat blowen en tijdens het blowen hiermee kan je beter de voor en na delen inzien